נתחיל בהערה, אם אתם לא לפחות קצת סנובים של קפה, יכול להיות שהכתבה הזו לא תעניין אתכם. מצד שני, אם אתם אוהבים קפה איכותי בשטח ומחפשים ערכה מקורית – זה בשבילכם.
כתב וצילם: טל רוזוב | יועץ לענייני קפה: רוי בן אשר
קפה ואופניים תמיד הולכים טוב ביחד, בכל העולם, אבל לנו הישראלים יש הרגל קצת שונה – אנחנו רוצים את הקפה שלנו איתנו בשטח, לא רק בבית הקפה בבוקר או בסיום הרכיבה. מאז ומתמיד חיפשתי ערכת קפה שתהיה מעשית, קומפקטית ותספק קפה איכותי, או במלים אחרות – אספרסו! קפה שחור עם הל גם הולך טוב, אבל היום אנחנו מדברים על איכות.

מכונת קפה מקצועית- קצת הרבה לסחוב לשטח…
מוזמנים לצפות בוידאו קצר על הערכה שמורכבת ממכונת קפה Handspresso ומחמם מים ללא אש Barocook – בהמשך הכתבה קצת פרטים טכניים, יתרונות וחסרונות בכלל ומול ערכה סטנדרטית.
יתרונות הערכה:
- העיקר- האספרסו יוצא מעולה! בעיקר עם הפודים המוכנים מראש. הקפה טרי וטוב, למעט סחיבה של מקינטה מסורבלת זו הדרך היחידה להשיג אספרסו אמיתי שאני מכיר בשטח.
- מכונת Handspresso פשוטה ונוחה לתפעול, ברגע שיש מים חמים הכנה של אספרסו זה עניין של חצי דקה. נראה שהמכונה בנויה היטב ותחזיק מעמד לאורך זמן.
- ערכת ה-Barocook יכולה לשמש גם כשטח איחסון קטן ( 2-3 כוסות אספרסו, סוכר, ושקית החימום עצמה).
- אין צורך לסחוב מיכל גז או להדליק אש בשטח.
- אין צורך בידע מיוחד או “כשרון” נסתר להכנת הקפה.

התוצאה הסופית- אספרסו מצוין
חסרונות הערכה:
- מחיר: יחסית לערכת קפה רגילה וגם למחיר הקפה עצמו – כאן אנחנו משלמים על שקיות החימום ( בערך 3.5 ש”ח לשקית ) ועל הפודים (בערך 2 ש”ח לפוד). עדיין הרבה פחות ממחירים של קפה בבית קפה (אפילו קופיקס), אבל יקר יחסית לקפה השחור המסורתי. על מה אנחנו משלמים? על אספרסו איכותי ועל ערכה יחסית קומפקטית.
- קצב הכנה: באופן כללי הייתי אומר שהערכה לעד ארבעה אנשים באופן אידאלי, אפשר להסתדר גם עם ששה בהנחה שיש מספיק מים חמים. אם אתם כבר קבוצה גדולה ורוצים לשרת את כולם במקביל, פינג’ן גדול או קנקן ייתנו מענה יותר טוב – עם קפה קצת פחות טוב. נפח הערכה – 400 מ”ל.
- פחות נוח עםקפה טחון טרי: מבחינתי הדרך המועדפת לשתות אספרסו, גם בבית אני טוחן טרי, אבל מנסיונות שונים ה-Handspresso יחסית רגיש לעובי הטחינה ודורש דחיסה ממש טובה של הקפה. לא מעט התעסקות, ובשורה התחתונה יותר פשוט ומדויק להכין קפה עם הפודים.

ה-Barocook מחמם ביעילות ומשמש גם לאיחסון, אך מוסיף עלות לכל קפה.
למי הערכה מתאימה?
נחזור להתחלה – אתם צריכים להיות לפחות טיפה סנובים של קפה בשביל לסחוב את הערכה הזו, ואני לא אומר את זה כגנאי – אני כזה בעצמי! הערכה נוחה לסחיבה נוחה לתפעול, מאפשרת פתרון של חימום מים גם בלי להדליק אש וגם בתנאים רטובים או של קור ובמקום מיכל גז או תרמוס מלא מים חמים אנחנו יכולים לאחסן קצת במתקן ה-Barocook חלק מהרכיבים. מי שטוב לו עם הקפה הרגיל, וזה בסדר גמור! או שרוצה לשרת קבוצה גדולה של רוכבים או פשוט להישאר עם הקפה הזול והטוב, יכול להסתפק בערכה הרגילה. אם אתם לא יכולים לוותר על קפה מעולה בכל מקום וזמן שתבחרו, זו הערכה בשבילכם.
אם תרצו רק את האספרסו – ניתן כמובן לחמם מים בגזיה רגילה או לסחוב תרמוס חם שיחזיק שעתיים-שלוש עד להפסקה.
אם לכם יש ערכה מעניינת, קומפקטית או מיוחדת – מוזמנים לספר לנו על זה!

הקפה המושלם במקום המושלם- מה הערכה שלכם?
תודה לרוי מ- cafe4u.co.il שסייע בהכנת הכתבה!