מאז ומתמיד שאלו מתחילים בתחום האופניים אם אפשר להשתמש ב-Wd-40 לאופניים? מעכשיו התשובה היא כן! יצאנו לבדוק חומרי ניקוי ושמן חדשים.
למי מאיתנו אין את הספריי המיתולוגי של Wd-40 בבית? עכשיו הגיעו לארץ באדיבות היבואנים Bikedeal גם ליין השמנים ומוצרי הניקוי לאופניים. לקחנו לבדוק נוזל לניקוי אופניים כללי, תרסיס דיגריזר לניקוי השרשרת ומערכת ההינע, ושמן שרשרת יבש בטיפות.
לקחנו אופניים מלוכלכים ברמה מספקת עם תערובת של בוץ ממקדוניה ואבק מדברי, בקיצור – הם כבר היו צריכים שטיפה ושימון די דחוף. סקירת המוצרים לפי סדר השימוש.

מנקים את האופניים- שאני אשפשף?!
תרסיס דיגריזר
מחיר: 59₪
לפני שניגשנו לניקוי האופניים רצינו להיפטר מהג’יפה הכי גדולה, תערובת השמן, אבק ובוץ שמצטברת במערכת ההינע ולאט לאט פוגמת בפעולת המערכות. הדיגריזר התגלה כיעיל במיוחד, ריסוס טוב וכמה סיבובים של הקסטה, המתנה של כמה שניות ושטיפה במים ללא לחץ הסירה כמויות גדולות של לכלוך, ממש מים שחורים! הדיגריזר מומלץ במיוחד מכיוון שהוא מאפשר לנקות מערכת חשובה בצורה יסודית ויעילה מבלי להבריש ולשפשף יותר מדי. הגלגלות של המעביר האחורי עדיין יצטרכו ניקוי עם סמרטוט אבל הקסטה והשרשרת ייפטרו מרוב המשקעים והלכלוך ברגע. מצוין.

תרסיס דיגריזר- עושה את העבודה היטב!
נוזל ניקוי כללי
מחיר: 79₪
על נוזל הניקוי הביקורת חצויה. ראשית כל אנחנו משווים כל נוזל ניקוי שמגיע ארוז מראש לפטנט הישן והטוב של מים וקצת נוזל כלים, כך שתמיד יהיה מדובר בפתרון יקר יחסית. ספריי הניקוי יוצר שכבת קצף קלה אשר לאחר שטיפה במים צריכה לסייע בהסרת לכלוך עקשן בעיקר ממקומות שקשה להגיע אליהם.

ספריי לניקוי כללי- מנקה אבל לא מבריק
מבחינת התוצאות עצמן, לטובה ניתן לציין שאכן לכלוך גס ועקשן יורד בקלות יחסית, למשל סביב אטמי הבולמים או נקודות בעיתיות לגישה בשלדה וסביב הקראנק והציר המרכזי. מצד שני הנוזל ניקוי לא משאיר את האופניים עם “מראה נקי”, והיינו שמחים שתהיה לו עוד איזו תכונה של הברקה ופוליש כדי לתת תחושה טובה. אז כן נקי, אבל לא מבריק – תרתי משמע. בנוסף, לאחר שני סבבים של שטיפה כמעט חצי מהבקבוק כבר התרוקן, אז קחו בחשבון שהתכשיר הזה מתאים לניקוי סופר יסודי פעם בתקופה, ולא היינו בהכרח משתמשים בו בכל שטיפה שגרתית.

התוצאות אחרי שטיפה במים וספריי ניקוי בלבד
שמן שרשרת יבש
מחיר: 49₪
את השמן ניתן להשיג גם בתרסיס, אך לדעתנו תמיד עדיף טיפות כדי למנוע התזות בלתי מכוונות לכיוון הדיסקים – ובכלל עם טיפות אפשר לדייק בשימון לרמת החוליה. הדבר הראשון שבלט בשימוש בשמן הוא שיחסית לשמנים אחרים הוא הרבה יותר נוזלי והרבה פחות צמיגי. רצוי לשים לב בזמן השימון שלא מבזבזים יותר מדי, אך היתרון של שמן דליל יחסית בא לידי ביטוי בכך שהוא נכנס בקלות ובמהירות בין החוליות.
בזמן רכיבה השמן עשה את העבודה היטב, השרשת צברה יחסית מעט אבק ( והפודרה של יער עופר לא פשוטה…) ושמר על השרשרת שקטה לאורך 2-3 רכיבות אינטנסיביות – בהחלט עושה את העבודה כמובטח.

שמן שרשרת יבש – בטיפות